За школа „Футбол“

Uncategorized

02.07.2008
Футболистите на ОДК втори в България
Талантите на Бисер Бъчваров губят финала с дузпи
Петър Ангелов стана голмайстор на турнира
Футболистите на ОДК втори в България

Футболният отбор на Общинския детски комплекс –Варна, стана вицешампион на България. На финалите в Сливен родените през 1995 г. варненски таланти завършиха първи в своята група, след като взеха две убедителни победи. Възпитаниците на Бисер Бъчваров надиграха Сапарева баня с 9:0 след голове на Петър Ангелов – 4, Михаил Ангелов – 3, и Кристиан Пешков – 2, и Шумен с 3:0 – (Петър Ангелов, Михаил Ангелов и Кристиан Пешков).

Във финалния мач за титлата ОДК – Варна, завърши 0:0 с ОДК – Бургас, но при дузпите изгуби с 1:3. Варненци бяха наградени с купа и сребърни медали, Петър Ангелов взе приза за голмайстор на турнира с 5 гола. Вицешампионите бяха единодушни, че късмет им донесъл талисманът на тима – талантливата гимнастичка Сияна Пешкова.

ОДК – Варна, се класира за финалите, след като на квалификациите в Плевен в началото на юни отнесе Разград с 2:0, Русе – 3:0, и Силистра – 3:0.

Съставът

Вратар: Християн Живков, Радослав Михайлов

Защитници: Тодор Вълканов, Славин Славов, Иво Каракашев, Ярослав Янчев

Халфове: Петър Янакиев, Яни Янчев, Петър Йорданов, Петър Петров

Нападатели: Асен Станчев, Михаил Ангелов, Петър Ангелов, Кристиан Пешков

и  още:

http://www.ole-bg.com/106488.html

ОДК „Варна“ печели турнир по плажен футбол в Шкорпиловци
Отборът на Общински детски комплекс „Варна“ спечели по безапелационен начин първото място във второто издание на турнира по плажен футбол за родени 1994/95 г. в Шкорпиловци. Надпреварата бе организирана от Българския футболен съюз и община Долни Чифлик. Треньор на шампионите е Бисер Бъчваров. На второ място остана ФК „Тича“ (Долни Чифлик) с наставник Валери Велинов, а останалите две позиции бяха заети от „Ботев“ (Враца) и ОДК „Бургас“.
Голмайстор с три отбелязани попадения стана Славомир Събков от ОДК „Варна“. За най-добър вратар бе обявен неговият съотборник Сетослав Начев, а призът за най-атрактивен състезател получи най-младият футболист Божидар Краев от „Ботев“.
Надпреварата протече при отлична организация, а сред официалните гости бяха шефът на комисията по плажен футбол към БФС Валентин Заяков и кметът на Долни Чифлик Борислав Натов. Турнирът съвпадна и с откриването на стадиона за плажен футбол в Шкорпиловци. Идеята е курортният комплекс да стане столица на този спорт в България.
През следващата година организаторите ще поканят шест отбора, а за в бъдеще се предвижда състезанието да стане традиционно.

Вашият коментар