За ХVІ НФК „Диньо Маринов“2010

Uncategorized
http://more.info.bg/article.asp?articleID=847185&topicID=178&issueID=2813

3 дни песни и танци в Младежкия дом

Татина Младенова

Над 500 ученици, изпълнители на народна музика, пристигнаха във Варна за участие в XVI издание на националния фолклорен конкурс „Диньо Маринов“. Той се организира от Общинския детски комплекс. Децата ще се състезават в раздели за певци, инструменталисти, народни хорове, оркестри и ансамбли. Фолклорната надпревара започна вчера в общината, продължи в Младежкия дом, където днес и утре са надсвирванията и надпяванията. Целта на конкурса е да издирва и популяризира млади таланти, да приобщава младото поколение към традиционната българска култура, подчертаха организаторите при откриването на конкурса. Младите таланти ще представят фолклор от всички райони на страната. Предвидени са по три награди в трите категории и двата раздела, в които ще се състезават изпълнителите, както и много поощрения. Кметът Кирил Йорданов също ще даде отличие от свое име. Най-добрите изпълнители ще имат възможност да направят записи в БНР, в районните радиостанции, да участват в предавания.

Закриването на националния конкурс, който е част от календара на Министерството на образованието, младежта и науката, е в неделя.

http://more.info.bg/article.asp?articleID=846829&topicID=178&issueID=2807
Над 500 деца събира конкурсът „Диньо Маринов“

Татина Младенова

За участие в XVI издание на националния фолклорен конкурс „Диньо Маринов“, организиран от Общинския детски комплекс с подкрепата на общината, са записани над 300 изпълнители на народна музика – певци, инструменталисти, народни хорове, оркестри и ансамбли. Те ще се представят от 9 до 11 април на сцената на Младежкия дом и в пленарната зала на общината. Целта на конкурса е да издирва и популяризира млади таланти, да приобщава младото поколение към традиционната българска култура. Младите таланти ще представят фолклор от всички райони на страната. Предвидени са по три награди в трите категории и двата раздела, в които ще се състезават изпълнителите, много поощрения. Кметът Кирил Йорданов също ще даде отличие от свое име. Най-добрите изпълнители ще имат възможност да направят записи в БНР, в районните радиостанции, да участват в предавания.

Вашият коментар