За Славина и наградата ГРАН ПРИ „Цветен камертон“ 2010

Uncategorized
http://news.varna24.bg/152722.html

Солистка на ОДК взе награда на конкурс в Сливен

Източник: News.Varna24.bg 09:13

©

На 27 и 28 март в Сливен се проведе Седми Национален Фестивал за млади изпълнители на популярна песен „Цветен камертон“ 2010. Петнадесетгодишната Славина Калканджиева – солист на ВА „Звездни струни“ към ОДК-Варна грабна голямата награда Гран При.

Славина е ученичка в IХ клас, специалност „поп-джаз пеене“ в НУИ“Д. Христов“ Варна. Неин ръководител и вокален педагог е г-жа Теодора Сотирова. Славина се състезава в конкуренция с над сто участници и под прецизната оценка на професионалното жури в състав: Панайот Панайотов – Председател, и композиторите Валентин Пензов и Хайгашод Агасян. Тя изпълни българска песен от репертоара на Лили Иванова „Наше лято“ и италиански хит. Вокалния педагог на Славина г-жа Теодора Сотирова бе отличена с Грамота за професионализма си.

http://www.bulphoto.com/events/20419/

На рождения си ден Панайот Панайотов раздава награди на млади изпълнители в Сливен
Славина Калканджиева от Варна стана победителка в 7-то издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“ в Сливен. В продължение на 2 дни 106 участници от цялата страна се състезаваха в 4 възрастови групи. Организатор е „Детски комплекс “ Сливен, а финансирането е от общинския бюджет. „Военен клуб“- Сливен предостави безвъзмездно две зали, в които се проведе фестивала. Председател на журито е Панайот Панайотов, който връчи камертона на победителката. Хайгашот Агасян пък даде наградите на най-малките участници и изпълни свои песни. В самия край на гала-спектакъла организаторите изненадаха Панайот Панайотов с торта и букет за рождения му ден, а той изпя свои хитове за присъстващите.
29.03.2010

Сливен – Седмо издание на „Цветен камертон“
29.03.2010
тегло: 547 KB
размери: 1594X2000 px
автор: Данаил Христов
Победителката Славина Калканджиева и Панайот Панайотов
Сливен – Седмо издание на „Цветен камертон“
29.03.2010
тегло: 522 KB
размери: 1679X2000 px
автор: Данаил Христов
Славина Калканджиева изпълнява песента, с която спечели конкурса
http://sliven-news.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2010:slavina-kalkandzhieva-specheli-qtzvetniya-kamertonq&catid=8:kultura&Itemid=16

28 МАРТ 2010 22:02

Славина Калканджиева спечели „Цветния камертон“
16-годишната Славина Калканджиева от Варна спечели голямата награда на музикалния фестивал „Цветен камертон“. Тя получи статуетката от председателя на журито Панайот Панайотов тази вечер по време на галаконцерта на победителите в различните възрастови групи. Статуетката бе изработена от известния сливенски скулптор Николай Султанов. Всички участници получиха грамоти, а победителите в категориите – награди.Изненада имаше и за председателя на журито. В края на галаконцерта бе съобщено, че днес Панайотов има рожден ден. Изпълнителят на „Момчето, което говори с морето“ бе приятно изненадан с торта и букет цветя, осигурени от съорганизаторите на фестивала.

Организатори на фестивала и тази година бяха Община Сливен, Детски комплекс, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“, Военен клуб и Сдружение „Цветен камертон“. За първи път тази година музикалното събитие бе изцяло финансирано от общината. В журито бяха и Хайгашот Агасян, Валентин Пензов, сливенски музиканти и др. В седмото издание на фестивала взеха участие над 100 деца от България, Сърбия и Черна гора.

******************************

Славина Калканджиева от Варна е носителят на наградата „Цветен камертон“

29 март 2010 13:56 / обновена на 29 март 2010 | Здравка Танева |

Славина Калканджиева от Варна е носителят на наградата „Цветен камертон"
Славина Калканджиева © Дарик Сливен

16-годишната Славина Калканджиева отВарна стана носител на голямата награда„Цветен камертон“, присъдена от седмото издание на едноименния  Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика. Славина се състезава в трета възрастова група и успя да се справи с конкуренцията на по-големите с прекрасно изпълнение на песента „Устрем“ на Найден Андреев и Петя Йорданова, изпълнена в оригинал от Маргарита Хранова.

По традиция фестивалът се проведе наЛазаровден и Цветница – 27 и 28 март. Двата фестивални дни събраха близо 100 деца от цяла България. Като много успешно определиха седмото издание на „Цветен камертон“ както музикалните педагози, така и журито, което бе председателствано от Панайот Панайотов.

***************************************************************

За  Тино Вичев

13 април 2009 09:26 | Здравка Танева

Тино Вичев от Варна взе приза  "Цветен камертон"

За първи път в „Цветен камертон“ се включиха и чуждестранни участници – от Сърбия и от Черна Гора. В Сливен пристигнаха четирима млади изпълнители – Ирена Рарезанович, Тамара Спасоевич и Александра Митрович от град Пожега /Сърбия/ и Нина Шевалевич от гр. Тиват, Черна гора.

Останалите победители – в първа възрастова група на първо място се класира Мариам Маврова от Велинград; във втора – Борис Байчев от Генерал Тошево и Антоана Димитрова от Шумен; в трета възрастова група журито изведе на предни места Ивана Андонова от София и Даяна Узунова от Шумен.

В при големите – в четвърта възрастова група, конкуренцията бе най-голяма, като първото място е за Станоела Ингелизова от Сливен. Наградата на Община Сливен бе присъдена на Мариета Сиракова от Сливен.

Организатори на „Цветен камертон“ са община Сливен, Детски комплекс Сливен, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“, Военен клуб – Сливен и Сдружение „Цветен камертон“.

Вашият коментар