За конкурс „Сръчни ръце“ 2010

Uncategorized

http://news.varna24.bg/158402.html

ОДК организира концерт „Сръчни ръце“ за млади варненци

Източник: News.Varna24.bg 15:53 / 23.04.2010 Отпечатай Изпрати

На 24 април 2010г. от 11:00 ч. в Балетна зала на ОДК – Варна ще се проведе концерт – награждаване на отличените творби в Регионален ученически конкурс „Сръчни ръце“ Варна 2010.

Конкурсът се организира от РИО на МОМН – Варна, Община Варна и ОДК – Варна и се провежда ежегодно по повод Деня на Земята. Целта е да се даде възможност на учениците да изявят своите умения и сръчности придобити в училище и в извънкласни и извънучилищни дейности, и да се засили интересът им към екологичните проблеми на Земята.

Темата тази година е свободна избрана от участниците. Основното изискване е творбите да бъдат направени от отпадъчни материали.

На 20.04.2010г. приключи оценяването на постъпилите конкурсни работи. Протоколът на журито с председател инж. Григория Иванова е публикуван в сайта на Общински детски комплекс – www.odk-varna.com

Критериите за оценка бяха: прецизност на изработката, използвани материали, самостоятелен детски труд и оригиналност на идеята.

Както всяка година интересът към конкурса беше голям. Постъпиха 108 конкурсни творби, изработени от 102-ма участници от област Варна. Въпреки че конкурсът е регионален, журито разгледа и конкурсни работи, които пристигнаха с колетни пратки от цялата страна.

На 24 април творбите на участниците в конкурс „Сръчни ръце“ 2010 ще бъдат експонирани в изложба – базар, която ще продължи до 30 април в детския комплекс.

Вашият коментар