За конкурс „Морето, морето, морето…“ 2010

Uncategorized
http://news.varna24.bg/207444.html

Източник: News.Varna24.bg 15:25 / 17.11.2010

Тази събота, 20 ноември, от 11:00ч. в Концертна зала на Младежки дом – Варна ще се проведе тържественото награждаване на лауреатите на V Национален конкурс за литература – поезия и проза и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“ Варна`2010.Конкурсът е национален и е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОМН за 2010-2011 учебна година. Съорганизатори на Общински детскикомплекс при провеждането на конкурса са РИО – Варна, Община Варна, Сдружение „Литературно общество“ – Варна. В петото издание на конкурса участваха общо 542 участници от цялата страна.

В раздел „Литературно творчество“ компетентно петчленно жури с председател: Станислав Пенев – поет, член на Съюза на българските писатели-Варна, председател на „Сдружение Литературно Общество-Варна“ и членове: Долорес Коева – литератор, Людмила Гонова – член на СЛОВо, Сия Папазова – член на СЛОВо и драматург, Цветанка Филипова – литератор, разгледа и оцени 344 творби на 275 участници от 48 населени местa. Творбите бяха класирани в две категории – поезия и проза, в три възрастови групи.

В раздел „Компютърна рисунка“ тричленно жури в състав: Председател: Йорданка Аргирова – художник-приложник и дизайнер реклама, Магдалена Тодорова – учител по информационни технологии и Мая Боянова – учител по информационни технологии, разгледа и оцени 304 творби на 267 участници от 36 населени местa.

Четиридесет и пет са лауреатите в двата раздела на конкурса. Всеки от тях ще получи плакет и диплом.

На церемонията по тържественото награждаване поздравления ще поднесат талантливите деца от школите по изкуства в Общински детски комплекс.

Вашият коментар