За Благотворителна изложба-базар „За децата без семейство“

Uncategorized
http://www.moreto.net/novini.php?n=153737

По повод светлия християнски празник Въведение на Пресвета Богородица в храма – 21 номври, Варненска и Великопреславска света митрополия, школа „Православни християнски традиции и ценности при ОДК – Варна и школа Приложно изкуство при ОУ ”Стоян Михайловски” организират днес – 20 ноември (неделя) от 9:00 до 13:00 часа в притвора на Катедралния храм „Свето Успение Богородично” благотворителна изложба базар „За децата без семейство.”Благотворителната инициатива има за цел, да се съберат средства за закупуването на подаръци за децата, лишени от родителска грижа от дом „Другарче”. Експонатите са изработени от учениците от школа Приложно изкуство при ОУ ”Стоян Михайловски” и школа „Православни християнски ценности и традиции” при Общински детски комплекс – Варна. Нека и днес проявим, според възможностите си, традиционната благотворителност по повод Деня на православната християнска младеж и семейство, за да може и лишените от домашен уют да се почувстват по-малко самотни и изоставени. От 9:00 часа на 21 ноември 2011 г. в Катедралния храм „Свето Успение Богородично” ще бъде отслужена Божествена света Литургия, а от 10:30 часа Молебен за християнското семейство.

Формации от ОДК с много мероприятия за Въведение Богородично
http://news.varna24.bg/305862.html

По случай 21 ноември – Въведение Богородично и Денят на християнското семейство и православна младеж формациите по изкуства и школи „Православни християнски ценности и традиции“ при Общински детски комплекс Варна подготвят много и различни мероприятия:

На 18 ноември от 16:30 ч. в зала 12 на Младежки дом – Варна школи „Европейски мост“ и „Православни християнски ценности и традиции“ ще участват в обществена дискусия на тема „Мястото на християнските ценности в съвременното българско семейство“.

На 20 ноември 2011г. от 9:00 до 13:00 часа в Катедралния храм „Свето успение Богородично“ Варна, ще се проведе Благотворителна изложба базар „В помощ на децата без семейство“. Експонатите са изработени от школи „Православни християнски ценности и традиции“ при Общински детски комплекс – Варна и „Приложно изкуство“ при ОУ „Ст. Михайловски“. Събраните средства ще бъдат дарени на децата от Дом „Другарче“.

На 21 ноември от 11:00 ч. в актовата зала на Спортно училище „Г. Бенковски“ по инициатива на Национално сдружение на сираците и Регионален инспекторат по образованието Варна ще се проведе концерт „Погледни към детето“. Празничната програма е от Общински детски комплекс – Варна. В нея ще участват Куклен театър „Палечко“, вокалните ансамбли „Сребърни звънчета“ и „Звездни струни“, „Студио балет Бистра Бъчварова“, школа „Балет“, Танцов ансамбъл „Българче“.

На 21 ноември от 18:00ч. в актовата зала на ОУ „А. Страшимиров“ школа „Православни християнски традиции и ценности“ ще проведе „Вечер на християнското семейство“.