Заседание на Детски парламент “Училището на 21 век”

Uncategorized
“Училището на 21 век”- тема на заседанието на Детския парламент в ОДК- Варна“

Автор: Росица Василева Петък, 29 Януари 2010г. 17:53ч.

Четири основни идеи за това училището да стане по- желана и предпочитана територия за децата предложиха днес членовете на Детския парламент към Общинския детски комплекс във Варна. Заседанието на парламента е 21- во по ред, а темата, по която работиха учениците беше “Училището на 21-век чрез метода отворено пространство. То се осъществява по проекта “Общината- приятел на детето”. Сред официалните гости, които присъстваха на дебатите бяха Камен Йорданов- държавен експерт към Дирекция финанси на Министерството на образованието, младежта и науката, заместник-кметът на Община Варна Коста Базитов и директорът на Регионалния инспекторат по образование Николинка Даскалова.

Около 60 ученици от всички варненски училища на възраст от 12 до 18 години, членове на Детския парламент представиха своите виждания за това как училището да стане по- желана и привлекателна територия за тях. В хода на работата децата бяха разпределени в четири групи. Там се родиха и основните идеи, а най- интересните бяха – “Виртуално училище”, Подводно училище” , “Извънкласни дейности по интереси”.

След приключване на работата по групи всички участници излязаха с общи предложения за безплатни закуски не само за малките ученици, една смяна на обучение, униформи, собствен спортен комплекс за всички училища, както и самостоятелни шкафчета в учебните заведения.

Видео материала може да видите тук:

http://www.tvvarna.info/index.php?option=com_content&view=article&id=883:–21———-&catid=44:2009-09-28-10-15-17&Itemid=66


Вашият коментар