Започна записването за участие в Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2024

Архив Конкурс "Морско конче"

Започна записването за участие в XVII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“, Варна 2024. Конкурсът ще се проведе в залите на Младежки дом – Варна, на 22 и 23.06.2024 г. Участниците ще се състезават в три категории и пет възрастови групи.

Първият тур на конкурса е онлайн. В него участниците изпълняват песен на български език. Видеозаписът ѝ трябва да бъде изпратен най-късно до 4 юни т.г. в задължителната форма за регистрация:

Компетентно жури определя допуснатите до участие във втори и трети кръг. Допуснатите до втори тур участници ще бъдат обявени на 12.06.2024 г. на официалната уеб страница на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна:

www.odk-varna.com

До 14.06.2024 г. допуснатите до втори кръг, трябва да изпратят инструменталите на песните, които ще изпълняват, на адрес:  morsko.konche@odk-varna.com

На 14.06.2024 г. в уеб страницата на ОДК ще бъде публикувана програмата на конкурсните дни.

Участниците ще се борят за множество награди, сред които: Гран при – статуетка и парична награда; Специална награда на Кмета на Варна; Специална награда на Националния дворец на децата; Първа втора и трета награда за всички категории и възрастови групи и мн. др.

Целта на конкурса е да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Варна, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.