Започнаха снимките на документалната продукция „По килватера на времето“

Архив Вестник "Находки"

Колаж: Емилиян Ялъмов

„По килватера на времето“ е проектното заглавие на нова документална продукция, която ще проследи 100-годишната история на Военноморски музей – Варна. По нея, под зоркия поглед на екип на MU-VI.tv (ред.бел – единствената университетска телевизия, която е с лиценз от СЕМ), работят младите репортери от „НахОДКи“. Те са възпитаници на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, и ЧСУ „Аз съм българче“.

Снимките започнаха с анкета сред варненци и гостите на морската столица и ще продължат в края на следващата седмица, когато пред обективите и микрофоните на репортерите ще застанат популярни личности, свързани с историята на Военноморски музей – Варна и морето. В продукцията ще бъдат показани също изключително интересни архивни кадри от фондовете на музея, свързани с неговото откриване, най-голямата морска победа на България, както и първото българско околосветско плаване с яхта.

Продукцията трябва да бъде завършена до средата на месеца, след което ще вземе участие в редица ученически журналистически конкурси и младежки медийни фестивали у нас и в чужбина.

Очаквайте още любопитна информация и снимки от работния процес!