„Етюд за школа по пиано“ направи своята премиера в Младежки дом

Архив Школа по пиано

Снимки: Делян ШИШКОВ

Филмът „Етюд за школа по пиано“ бе показан премиерно в Концертна зала на Младежки дом – Варна, на 4 юли. Кратката документална форма проследява работата на школата по пиано при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Във филма има кадри от репетиционните процеси на школата, участието им в международен конкурс, както и моменти от годишната продукция на децата. Място намира също събитието по проект „Вдъхновяващи срещи“, където младите пианисти успяха да се докоснат до маестро Людмил Ангелов и да се вдъхновят от неговата виртуозност.

Сценарист и режисьор на филма „Етюд за школа по пиано“ е Емилиян Ялъмов, който работи по продукцията в тясно сътрудничество с Делян Шишков. Лентата е осъществена с подкрепата на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“.

Премиерата на филма в Младежки дом уважиха Боряна Шопова, ръководител на школата по пиано, г-жа Монка Николова, директор на Общински детски комплекс, гр. Варна, родители. Веднага след прожекцията бутиковото неделно матине продължи с изпълнения на възпитаници на школата по пиано.

Предстои филмът „Етюд за школа по пиано“ да бъде показан пред широката общественост по време на младежки фестивал, който ще се проведе през август т.г.