„Европейски мост“ – дебат на тема:

Uncategorized

001

На 4 декември`09 ние, от школа „Европейски мост” посетихме  приятелите си от  СОУ“ д-р Иван Шишманов“. С тях проведохме дебат на тема “ Сближават или раздалечават технологиите“.  Получи се  красив спор и един чудесен дебат и всички успяхме да изразим мнението си.

002

Аргументите за това, че технологиите раздалечиват бяха доста.

Но децата убедително изказаха мнението си, че  за тях е по-ценен директния контакт, разговорите очи в очи с приятелите… изразяването  чрез погледи,  дори не чрез думи. Обърна се внимание и на това, че преди време хората са се справяли и без технологиите, и също са били щастливи.

003

От друга страна пък, защитаващите обратната теза изказаха своите доводи,  като отбелязаха бързината и точността,  които са предимство на разговорите по телефон, интернет или друг начин.  Развитието на технологиите в наши дни е много важен фактор за нашия живот, колкото и да бъдат отричани те. По-скоро могат да бъдат  наш приятел, отколкото враг.  Разбира се, ако не се прекалява с използването им…

004

Темата беше интересна и ни даде поводи за разсъждения.

Победители бяхме всички, защото и двата отбора изразиха ясно и твърдо тезите си. Срещата ни бе приятна и се надяваме, че ще имаме още много срещи с невероятните деца от у-ще “ Иван Шишманов“.

Любомира Петева

Вашият коментар