Доц.. д-р Ася Иванова: Впечатлена съм от историите на младите кинематографисти от ОДК

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

„Аз бях впечатлена от Вашите три истории! Поздравления за младежите!“. Това написа в своя профил във Фейсбук доц. д-р Ася Иванова, преподавател в театралния департамент на Нов български университет (НБУ). Поводът бе участието на кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, в десетото юбилейно издание на „Джобен фестивал“ в Ателие „Пластелин“ в София.

Там младите кинематографисти се представиха с филма си „Три самотни истории“. Доц. Иванова участваше във форума и като актриса в единия от театралните проекти, както и като преподавател в спектакъл на студенти от НБУ.

По време на представянето на „Три самотни истории“ Елица Матеева, художествен ръководител на школата, бе участник с доклад в VІ Научен форум за изкуства, който се проведе в електронна среда. Конференцията, която бе с международно участие, се организирана от НБУ. Много интересни доклади изнесоха учени от сферата на музиката, театъра, танцовото изкуство, киното. Млади учени от „НАТФИЗ“ „Кръстьо Сарафов“, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, НБУ и от престижни европейски университети представиха свои тези с обширни научни изследвания. Елица Матеева участва с доклад, посветен на творчеството на американския режисьор, фотограф и сценарист Хармъни Корин. Срещата се превърна в повод за нови запознанства и бъдещи съвместни научни проекти.