Документален филм, с участието на младите репортери от „НахОДКи“, е сред номинираните за наградите на Министерството на туризма

Архив Вестник "Находки"

Колаж: Емилиян Ялъмов

„По килватера на времето“, документален филм, по който съвместно работиха екип на MU-Vi.tv – телевизията на Медицински университет – Варна и млади репортери от редакционната колегия на вестник „НахОДКи“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, е сред номинираните за наградите на Министерството на туризма за 2023 г. Филмът, посветен на 100-годишнината на Военноморския музей, се състезава в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в онлайн медия“. Всеки, който желае, може да го подкрепи в онлайн гласуването, което продължава до 5.12.2023 г.

Премиерата на документалната продукция се състоя в края на м. май т.г. в концертната зала на Младежки дом. Прожекцията тогава бе уважена от командира на Военноморските сили на Република България, контраадмирал Кирил Михайлов, от кап. 3 ранг Боряна Янкулова от Военноморска база – Варна и служители на базата, д-р Марияна Кръстева – директор на Военноморски музей – Варна, проф. Антония Димова – декан на ФОЗ към МУ – Варна, Монка Николова – директор на ОДК – Варна, д-р Росица Младенова – директор на МФДММИ „Арлекин“, офицери от резерва и радетели за морската идея.

Филмът вече има едно голямо признание. Той грабна диплом и кристална статуетка в категорията „Документални филми“, по време на официалната церемония по връчване на отличията от XII Международен детски и младежки медиен фестивал, която се състоя в края на м. юни в двора на Археологически музей.

Филмът „По килватера на времето“ бе създаден с изключителното съдействие на Националния военноисторически музей – София.