Дни на Японската култура

Uncategorized

От 19 до 25 ноември 2012 г. Фестивален и спортен център „Генерал Суворов“ – Суворово беше домакин на XXIII дни на Японската култура в България.
Школи „Палитра“ и „Сръчни ръце“ при ОДК-Варна  бяха поканени да демонстрират древното национално японско изкуство „Оригами“.

Уменията на децата от двете школи предизвика голям интерес не само у представителите на японското посолство, а и у гостите на събитието от гр. Суворово, които изявиха желание сами да се опитат да изработят оригами под ръководството на децата. Организаторите изявиха желание да направят експозиция от изработени от децата и  гостите   фигурки „Оригами“, които да останат до края на дните на Япония.
Във фоайето но  новия  комплекс  е подредена и изложба от фотографии, които са запечатали трагичните моменти от последиците след опустошителното цунами и процеса по възстановяването на Япония.
Културния аташе на Япония в България – госпожица Ая Отаки  прочете на  български език приветствие от японския посланик към гостите на събитието.

Още  за дните  на Япония в България вижте тук