Днес изтича срокът за подаване на заявления за школите на Общински детски комплекс, гр. Варна

Архив

Днес изтича срокът, в който родителите могат да подадат заявления за записване на децата си в някоя от школите на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. ОДК обяви прием за учебната 2018/2019 година чрез електронната система odk.is-vn.bg. Всяко дете има право да посещава до две от школите на комплекса. За децата, които са чужди граждани има възможност родителите да изтеглят формуляр за записване от електронната система и да го подадат лично в сградата на ОДК (ул. „Петко Каравелов“ №3А).

Преди да подаде заявление, родителят трябва да се запознае с дейността на школата, за която  кандидатства   в интернет страницата  на ЦПЛР – ОДК. Там са посочени възрастта и условията за прием. Обявите за кастинги и прослушвания на школите по изкуства  ще бъдат публикувани в следващите дни. След 20 септември, във връзка с прилагането на Регламента за защита на личните данни, в страниците на школите ще бъдат публикувани списъците на приетите деца и ученици с  входящ  номер и инициали.

ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна е най-големият в страната. Той предлага безплатно обучение в над 30 школи, състави и формации. Те са в направленията „Наука“, „Изкуство“ и „Спорт“.