Диригентът Ганчо Ганчев: Работата по мюзикъла “Сън в лятна нощ“ бе огромно предизвикателство

Архив

„Работата по „Сън в лятна нощ“ на Шекспир бе едно огромно предизвикателство. Репетирахме повече от 3 месеца преди премиерата“. Това заяви диригентът Ганчо Ганчев, който е и ръководител на Варненската детско-юношеска опера при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

„На младите хора им трябва време да преосмислят текста. За тях този словоред и стихотворна форма са непознати. Задачата не беше лесна, но те се справиха прекрасно и им беше изключително интересно. Играят това уникално произведение на Шекспир с удоволствие и огромен плам“, каза още Ганчев.
Премиерното концертно изпълнение на мюзикъла „Сън в лятна нощ“ беше през 2018 г. Продукцията е резултат от партньорството между Общински детски комплекс, Държавна опера Варна и фондация „Нова идея“. Либретото и постановката са дело на Костадин Бандутов, а музиката е на проф. Христо Йоцов. В представлението участват повече от 40 възпитаници на Варненската детско-юношеска опера.
Публиката отново ще може да се срещне с героите от „Сън в лятна нощ“ на 5 февруари от 19 ч. на сцената на Държавна опера Варна.