Деца от ОДК гостуваха на Виктория Митева в изисканото й арт пространство

Архив Вдъхновяващи срещи Школа по изобразително и приложно изкуство "Палитра" Школа по изобразително изкуство "Импресия"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ
Възпитаници на школите „Импресия“ и „Палитра“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха гости на Виктория Митева в галерия „Le Papillon“.

В изисканото арт пространство децата научиха за различните видове графични техники. Виктория, която е изкусен познавач и ценител на стойностното изкуство, ги запозна с корените на графиката, преведе ги през ранното Средновековие, даде им примери за забележителни рисувачи и проследи развитието на печатната графика в Европа. Ксилография, офорт, мецотинто, акватинта и суха игла, бяха част от техниките, за които Митева подробно и увлекателно им разказа. Децата разгледаха и тринадесетото издание на Международната графична изложба „През колекциите“. В нея са представени високо професионално изпълнени графики и произведения, подбрани от голям брой творби на автори на световно ниво.

Виктория Митева получи за спомен от децата и ОДК красив юбилеен албум, който е събрал историята на извънучилищната образователна институция.

Той и бе връчен от Илиана Бораджиева, ръководител на школа „Импресия“. Гостуването в галерията бе част от проект „Вдъхновяващи срещи“, който стартира през миналата година.

Албум с още снимки може да разгледате ТУК.