Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои

Uncategorized

 

Талантливите деца от школите по изкуства на Общински детски комплекс-Варна  отново зарадваха с изпълненията си публиката и гостите, поканени  на  благотворителната кампания в Гранд Мол Варна. На сцената пяха и танцуваха „Студио Балет Бъчварова“, Йоанна Тихова от Народен хор „Българче“, Стефан Трифонов от ВА „Сребърни звънчета“, Александра Петкова – солистка в „Школа Балет“, Елиана  Янчева   от ВА“Звездни струни“. Организаторите благодариха на децата и техните ръководители за прекрасните изпълнения.
На 14.01.2012 г., от 16.00 ч., в Гранд Мол Варна, беше открита изложба базар за събиране на средства за децата на загинали и пострадали  при и по повод изпълнение на служебните си задължения, служители на МП и МВР. Кампанията под надслов “Децата на Варна рисуват за децата на бащите герои”, е организирана от Синдикат на служителите в затворите в България и Синдикален Алианс Сигурност в Министерство на вътрешните работи. Инициативата се осъществява с партньорството на: Дирекции “Образование” и Общински детски комплекс към Община Варна, Регионален инспекторат по образование Варна, Гранд Мол Варна, Градски транспорт ЕАД, Сдружение Белослава,  представители на медиите и др.
На откриването присъстваха  г-н Данчо Симеонов – Областен управител на област Варна, Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил, г-жа Даниела Петрова–депутат в 41-то Народно събрание и председател на комисията „Култура, гражданско общество и медии”, доц. Христо Бозов – временно изпълняващ длъжността заместник – кмет на община Варна, Станислав Темелков – председател на Постоянната комисия „Обществен ред и сигурност” в Общински съвет Варна, Слави Михайлов – председател на Националното сдружение на сираците в България, районните кметове на Младост и Тополи, представители на териториалните служби на МВР и МП, директорите на дирекции „Образование“ и „Социални дейности и жилищно настаняване”, служители на Варненската и Великопреславска  Митрополия, множество колеги и приятели на загиналите служители.

Освен рисунките на децата от детските градини на Варна за благотворителната кампания бяха дарени картини от Светлин Ненов, Фондация „Св.св. Константин и Елена“ , Арт школа за рисуване с преподаватели сем. Христови, школи „Клас“ и „Вижън“, произведения – графики и  рисунки и картички рисувани от  деца от  Арт школа „Спектър“ към НУЙ“Добри Христов“, НГХН”К.Преславски”, СОУ“Кл.Охридски“, школа “Ракурс” към НЧ“Отец Паисий”, Школа „Палитра” при ОДК-Варна.

На сцената пяха и танцуваха  изпълнители от: Общински детски комплекс – Варна, Фондация “Надежда”, ПГТ  “Проф.Д-р Асен Златаров”, ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, Балетна формация Ейнджълс, „Студио Балет Бъчварова”, НХ „Българче”, ВА „Сребърни звънчета“, „Школа Балет“,  ВА „Звездни струни“,  Брейк формация „Крейзи форс”и ОДЗ” Първи юни”.

В деня на откриването бяха продадени картини на обща стойност 680лв. Община Варна в лицето на г-н Петър Пасев обеща да осигури карти за безвъзмездно ползване на общинските басейни за децата -сираци.

Благотворителната кампания  ще продължи до 21.01.2012 г., като в нея деца и младежи от детски градини, училища и университети ще изложат свои произведения за продан.