Детски хор „Д. Христов“ се завърна с награда от международен хоров фестивал Охрид`2010

Uncategorized
От 26 до 30 август 2010г. Охрид се превърна в Хорова столица на Европа. Тридесет и девет  хорови състава от Македония, Сърбия, България, Румъния, Хърватска,Украйна, Русия, Литва, Латвия, Словакия, Полша, Унгария, Чехия, Италия и  Конго преживяха няколко незабравими дни на Охридската Ривиера.

Детски хор „Добри Христов“ при ОДК-Варна за пореден път защити името си на един от най-добрите детски хорове в България.

С прекрасната си програма, детски чар и най-атрактавнивни сценични костюми децата бяха аплодирани от многобройната публика в „Диамантената зала“ и църквата „Света София“.  И в двете категории/ фолклор и църковна музика/ децата представиха разнообразен репертоар, една чудесна детска интерпретация и сценично присъствие.

Освен многото творчески контакти по време на Фестивала, за децата ще останат незабравими и посещенията в Старината част на Охрид, крайбрежието на Охридското езеро, Самуиловата крепост, църквата „Св. Наум“.

Със самочувствие и удовлетвореност хористите приеха Диплом и плакет- за чудесното си представяне на Фестивала. И в очакване на един ползотворен нов творчески сезон – с много концерти, изяви пред варненска и международна публика.

Вашият коментар