Детски хор „Добри Христов“ с „Коледна церемония“ в Градската художествена галерия във Варна

Архив Детски хор "Добри Христов"

С концерта “Коледна церемония“, Детски хор „Добри Христов“ при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна, с диригент Галина Станишева, пианист Биляна Енева-Чакърова и музикален педагог Мариана Колева, ще представят пред варненската публика своите коледни послания, в навечерието на светлите празници. Концертът ще се състои на 16 декември 2023 г., от 18.30 ч., в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“, Варна.

В първата част на програмата, децата от Детски и Концертен състав ще възпеят Рождество, с прекрасни български коледни песни, носещи трепета на очакването, пожеланията за благоденствие, топлина, доброта и много любов.


Втората част на концерта, ще ни пренесе в друг музикален свят. Премиерно ще прозвучи „Коледна церемония“ от Бенджамин Бритън.
Произведението се състои от 11 части и е написано през 1942 г., по текстове на средновековни поеми от 15 и 17 век посветени на раждането на Христос. Оригиналът е за еднороден хор, солисти и арфа, която е равностоен партньор на хора в цялото произведение.
Партията на арфата ще изпълни Деница Димитрова, солист-арфист на Софийската опера и балет.
Солисти ще бъдат: Грета Дюлгерова, Кремена Стефанова, Росислава Каменова и Александър Господинов.
Входът е с билети.