Детски хор „Добри Христов“ взе участие в грандиозен концерт-спектакъл на Деси Добрева

Архив Вдъхновяващи срещи Детски хор "Добри Христов"

Снимки: Емилиян ЯЛЪМОВ

Детски хор „Добри Христов“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бе сред участниците в грандиозния концерт-спектакъл на Деси Добрева, озаглавен „На Варна с любов“, който огнената певица изнесе в Летния театър на морската столица на 15 юли. Под диригенството на Галина Станишева, талантливите хористки на ОДК изпълниха акапела „Кафал свири“ и „Ой, шопе“, а малко по-късно публиката ги аплодира и на крака, за изпълнението им на вечната българска песен „Моя страна, моя България“, която хористките изпълниха заедно с популярната певица.


Двучасовото шоу, което бе с участието на „Лудо младо бенд“, ансамбъл „Добруджа“ и танцова формация „Гераци“, представи редица български песни в изцяло нов аранжимент, както и някои авторски композиции на Деси Добрева.
Поканата за участие на Детски хор „Добри Христов“ в концерта, бе своеобразно продължение на проекта „Вдъхновяващи срещи“, по който Деси Добрева вече веднъж гостува на школите на ОДК. Пандемията тогава не позволи срещата да бъде присъствена, а се проведе изцяло в електронна среда. Но певицата обеща, че след падането на забраните отново ще бъде гост на Общинския детски комплекс и ще направи съвместна продукция с децата.
Тя не само стана факт, но ще остане и един незабравим спомен за всички! Продукция, която докосна варненци с любов!