Детският комплекс зарежда юни с артистични прояви

Uncategorized
http://www.moreto.net/novini.php?n=135571
Месец на детското творчество ще зарадва децата и гостите на Варна през юни. Общинският детски комплекс ще представи продукции на школите си в залите на Фестивалния и конгресен център, в Драматичния театър „Стоян Бъчваров“, в Археологическия музей и в пленарната зала на общината.Вчера се откри изложение базар на школите „Палитра“, „Зоология и препариране“, „Сръчни ръце“ и „Корабомоделизъм“. Експонатите в изложбите са изработени от деца от комплекса и участници от цялата страна в националните и регионалните конкурси, чийто организатор е ОДК – Варна. Базарът е благотворителен, със събраните средства ще се подпомогнат млади таланти от школите. Изложението ще може да се разгледа до 12 юни във фоайетата на ФКЦ.Наградени бяха и лауреатите от първия конкурс за детска рисунка „Приказките“ с тема „Нарисувай любима приказка“. В него участваха 270 деца от цялата страна. Веднага след награждаването вокалният ансамбъл „Сребърни звънчета“ изнесе концерт под наслов „Песенно детство“. Музикалните изяви продължиха и с концерта на детския хор „Добри Христов“, Хора на девойките и Хора на варненските момчета и младежи.

На 8 юни от 17,30 ч. в галерия „Графит“ ще бъде изнесен концертът на подготвителния състав на детските хорове „Добри Христов“ и „Морски звездички“. А от 17,30 ч. в Археологическия музей ще започне годишният концерт на школата по пиано“Алегра“.

На 10 юни от 15 ч. в мол „Варна“ школа „Европейски мост“ ще представи „Ден на Чехия“ – поредния празник, посветен на страна членка на Европейския съюз. На следващия ден варненската публика ще има възможност да посети няколко уникални за детския комплекс събития. В зала „Европа“ на ФКЦ от 16 часа Детско-юношеският театър „Златното ключе“ ще представи постановката „Тримата мускетари“. От 18,30 ч. в Младежкия дом ще започне годишният концерт „Мили приятели“ на „Звездни струни“, а от 19 ч. в зала 1 на ФКЦ Варненската детско-юношеска опера ще представи мюзикъла „Мамма миа!“. Проявите продължават на 12 юни със спектакъла „Къщата на „Пигал“16″ – съвместна продукция на Детско-юношески театър „Златното ключе“, школата по пиано „Алегра“ и студио „Балет“. Вечерта от 18 ч. във ФКЦ е големият концерт на ОДК и приятели – „Здравей, лято!“.

На 18 юни от 10 ч. в пленарната зала на общината е откриването на Петия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“.

Вашият коментар