Деси Добрева се срещна с възпитаници на три от школите на ОДК

Архив Вдъхновяващи срещи

Известната българска певица Деси Добрева се срещна с възпитаници на три от школите при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Събитието по проект „Вдъхновяващи срещи“ се състоя в електронна среда от разстояние, чрез платформата Google Meet. Децата от ДВА „Сребърни звънчета“, ВА „Звездни струни“ и хор „Българче“ обсипаха с въпроси звездата, пяла на едни от най-емблематичните световни сцени, сред които лондонските „Роял Албърт хол“ и „Астория“.

„Единствено на сцената се чувствам жива и пълна с енергия. Сега по време на пандемия срещите с публиката много ми липсват и затова се събираме с колеги музиканти, за да споделяме музиката, за да сме заедно и изкуството да извира от нас“, каза пред децата певицата.

Деси Добрева се върна в спомените си за годините, когато е била ученичка в Музикалното училище във Варна, разказа и за следването си в Бъркли, САЩ, където преподаватели са й били личности, работили с имена като Мадона, Марая Кери, Уитни Хюстън и мн. др.

Децата от ОДК бяха подготвили няколко музикални изненади за певицата. Тя изгледа клипчета с техни вокални изпълнения, които оцени високо и обеща при първа възможност, когато ограниченията във връзка с COVID-19 паднат, да посети школите и да се срещне на живо с младите варненски таланти.

Организатор и водещ на онлайн срещата бе Емилиян Ялъмов.