Ден на Финландия

Uncategorized
Поредната спирка на младите европейци,  в края на отминаващата 2011година, през страните – членки на ЕС, е Финландия. АРТ салона на Радио – Варна се оказа тесен да събере публиката, участниците и гостите. В навечерието на най- хубавия християнски празник Коледа, това е страната, която може да ни зареди с коледен дух и коледно настроение. За тази емоция допринесоха  много нашите нови финландски приятели Кристина и Бонка Хуттунен.

Зазвучават химните на Европа и Финландия. Всички стават прави.

Йоанна и Крис ни запознаха със символите, забележителностите и особеностите на тази страна. А Кристина Хуттунен беше подготвила интересна презентация за града, в който е живяла и учила до преди две години.

Литературно- музикалната програма отново  беше наситена с много емоции и добро настроение от школите на ОДК- ВА ”Сребърни звънчета”, школа „Алегра”, школа Балет…

Този път за сценария се погрижи Ива,която се справи чудесно и пое ангажимента да се грижи  и занапред за тази част от празника ни.

Йоанна поднесе за пореден път красивия албум за Финландия на Директора на ОДК- г-жа Монка Николова.

Накрая, по традиция, всички опитахме деликатесите на финландската кухня, приготвени от г-жа Бонка Хуттунен. Оказа се, че тази кухня е чудесна и ние изказваме специални благодарности на семейство Хуттунен, които бяха така любезни, да ни помогнат в подготовката и реализацията, благодарение, на които този ден на Финландия се превърна в истински коледен празник за всички нас!

Избрахме и следващата дестинация през месец януари 2012г и това е Малта.

Вашият коментар