Ден на родилната помощ – празник в АГ – Варна

Uncategorized

„Уважаеми лекари и  акушерки,

Денят на родилната помощ е празник на новия живот!

Няма по-щастлив момент за всяко семейство от раждането на детето! Първият светъл лъч на нежността, който озарява бебето, е усмивката на майката, но първата ръка, която го докосва, е на лекаря и на акушерката. Затова благодарността и почитта ни към вас са неизмерими.“

Поздрав към хората даряващи първата глътка въздух на 21 януари 2011 г. поднесоха  талантливите деца от школите по изкуства в Общински детски комплекс – Варна.

Пред колектива на АГ – Варна  пяха  Пламен Пламенов от Народен хор „Българче“,  Маргарита Иванова и  Стефан Трифонов от ДВА“Сребърни звънчета, Георги Кючуков и Ирена Атанасова от ВА“Звездни струни“. Мая Димитрова от КТ“Палечко“ рецитира стихчета за празника, а   Александра Петкова от „Школа Балет“ танцува прелестно на импровизираната сцена.  Празникът завърши с танци и право хоро.

Децата пожънаха  аплодисменти  и бяха поканени  отново да разнообразят празниците на родилното отделение.  Благодарния екип на болницата  изпрати  празнична торта за екипа на ОДК, а децата, които пяха и танцуваха на празника получиха  изненади.

Вашият коментар