Ден на отворените врати в Детския комплекс

Uncategorized

На 29 октомври 2010г.  Детският комплекс беше отворен за посещение от преподаватели в извънкласни форми за обучение, родители, граждани.

Децата от Детско- юношески театър „Златното ключе“ и Студио „Балет“ изнесоха комбинирано занятие.  Балеринките, които  танцуват вече 1 година показаха своята грация и пластика.

Гостите имаха възможността да се запознаят отблизо със занятията и методите на работа в школите. Те наблюдаваха изучаване на нов народен танц в малката група на Ансамбъл „Българче“.  Бяха на репетиция при  най-мъничките, но големи таланти от вокалните ансамбли „Сребърни звънчета“ и „Звездни струни“. Наблюдаваха как  художници-приложници в школа „Палитра“ приготвят празнична украса. Варненска детско-юношеска опера изпълни някои от  хитовите  песни  от мюзикъла „Мамма мия“.

Денят на отворени врати беше част от празничната десетдневка на варненското образование, организирана от Община Варна, която е  домакин на Националната конференция „Хуманизъм и прагматизъм в образованието на 21 век“. Децата от школите на ОДК ще участват  във всички прояви на десетдневката и  ще  радват с разнородните си  таланти    аудиторията  на националния форум.

Вашият коментар