Ден на Ирландия

Uncategorized

 

Отново АРТ- залата на Радио Варна е препълнена от младите европейци на школа „Европейски мост”, гости, родители, ученици, за да пропътуват пътя до новата дестинация – Ирландия, една островна страна, част от Обединено кралство, която е неземно красива с приказните си заливи.

Камелия и Десислав ни запознаха подробно и интересно със специфичните символи и виртуалния поглед на най- интересните забележителности на тази интересна страна. Вени успя да ни въведе в магията на празника с чудесното си изпълнение на ирландски мотиви на пиано. Невена и Яница бяха впечатляващи водещи с умението си да „разговарят” с публиката. А медните гласчета на „Сребърни звънчета”, талантите на Кети Арабова и балеринките на Таня Костова взривиха залата с изпълненията си.Истински празник, много настроение, емоции, вълнения…

Избрахме и следващата дестинация – Румъния ще е страната, която искаме да посетим, там да направим Ден на Румъния и да посетим Румънския парламент, който е уникален.

А накрая опитахме от ирландските вкусотии,благодарение на г-н Радостин Добрев.Морски дарове от морски ресторант „Немо”. Благодарности от сърце пред добротата, разбирането и щедростта на г-н Добрев!