Ден на Гърция

Uncategorized
Школа “Европейски мост” продължи пътешествието  си  из Европейския съюз с Ден на Гърция.Празникът се проведе на 29януари от 15ч. в Балетна зала на  ОДК.
Гости на празника бяха г-жа Диана Босева – Председател на фондация “Европейси център“ Варна, г-жа Снежана Пенева – преподавател по гръцки език в центъра за изучаване на гръцки език, г-жа Монка Николова-Директор на ОДК, учители, родители, приятели, медии.
Децата от школа “Европейски мост“ запознаха присъстващите с най-интересните факти от историята и живота на южната ни съседка Гърция. Станислава разказа мит за Атина Палада. Инна Николова говори за литературата, Инна Ненова за изкуството, Люба за музиката, Грета разказа за някои богове, а Деси и Тони представиха най-забележителните туристически дестинации. Веско представи обобщаваща информация  за политическото и  икономическото развитие на Гърция
Госпожа Маргарита Шишкова  и Никол от КТ“Палечко“ представиха  текстове  на съвременни гръцки  автори.
И отново  децата  от школа  по пиано „Алегра“ , с ръководител г-жа Кети Арабова, заедно с Петя, Радо и  Слав забавляваха публиката  с музикалните си изпълнения.
По традиция денят, посветен на Гърция завърши с дегустация на кулинарни специалитети, характерни за страната, приготвени с  много старание от  децата  от школа „Зоология с препараторство“ с ръководител г-н Георги Райчев.Следващата  спирка от  дългия път, предприет  от  школа Европейски мост“  е Германия.

Очкваме да се присъедините  в пътешествието на школата!

В. „Черно море“ отрази  събитието:В Детския комплекс направиха поредния EU мост

Татина Младенова

Тийнейджърите от школата „Европейски мост“ към Общинския детски комплекс изградиха вчера по артистичен начин, с много фантазия мост към Гърция. Денят, посветен на южната ни съседка, събра деца, родители, гости. Всеки месец 48-те участници в „Европейски мост“ избират страна от ЕС, която да представят. Често ни гостуват консули, посланици, граждани на съответната страна. Децата се подготвят в различни сфери. Разказват пред публиката за образователната система, политиката, историята, изкуството. Атрактивно показват и традиционни ястия, каза за в.“Черно море“ Долорес Коева, ръководителка на школата. След сериозните разговори за образователната система в Гърция учениците танцуваха сиртаки, пяха гръцки песни, а след това отрупаха трапеза със специалитети, направени в домовете им.

Европейските мостове ни свързват и с клуба „Приятели на Европа“. Симпатизантите ни се увеличават и сред родители и приятели на децата. Това привлича майки и татковци към заниманията ни, което носи плюсове във възпитателната работа, е мнението на Коева.

http://more.info.bg/article.asp?articleID=843559&topicID=178&issueID=2752

Вашият коментар