Ден на Белгия

Uncategorized

За 14 -ти пореден път децата от школа „Европейски мост”изпълват залата ,стават на крака,  за да отбележат химна на съответната страна – членка на ЕС. Този път в зала Концертна на Младежкия дом зазвучава химна на Белгия, а на мултимедията е показано белгийското знаме.

Водещите, Камелия и Иван, поздравиха всички присъстващи и гости. Радослава ни запозна със забележителностите на Белгия, а Петя разказа, чрез снимков материал, емоциите от гостуването си в Европейския парламент в Брюксел. Увлекателно и с голяма вещина разказа за незабравите срещи, за разговорите в парламента, за приятелствата, които се създадоха… Думи на благодарност бяха отправени и към д-р  Андрей Ковачев,благодарение, на когото се осъществи това пътуване.

Последва музикална програма, в която взеха участие деца от ВА”Сребърни звънчета”, школа Балет, „Алегра”, а най- малкият европеец, 10-годишния Теди, зарадва публиката с изпълнение на китара.Специален гост на концертната програма беше Славина Калканджиева, която публиката добре познава и много обича. Йоанка и Галин поднесоха на Директорката на ОДК, г-жа М. Николова, която е и кръстница на „моста”, своя албум, който изработват за всяка – страна членка на ЕС.

И накрая всички опитаха от вкусотийките на белгийската кухня.Този път специални благодарности за шоколадовите изделия отправяме към фирма „Гала”, а хапките бяха спонсорство и чудесно изработени от фирма „СИ-ДИ”. Сиси и Дидо/, на които сърдечно благодарим.

Следващата дестинация ще бъде Финландия!

Заповядайте, приятели! Всички, които се чувстват европейци и имат желание да се запознаят с Финландия – елате при нас, на 22 декември, заедно да се повеселим!