Денят на народните будители бе отбелязан с бинарен урок в ОУ „Антон Страшимиров“

Архив Православни християнски ценности и традиции- Стойка Димова

Денят на народните будители, който е общобългарски празник, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност, бе отпразнуван с учениците от школа „Православни християнски ценности и традиции“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Занятието, в което се включиха възпитаниците на Стойка Димова и Теодора Янева от 2-б клас, се проведе на 27.10.2022 г. в ОУ „Антон Страшимиров“.

Г-жа Димова, старши учител-богослов към ОДК – Варна, говори за делото на будителите. Децата също разказаха за живота им, рецитираха стихчета, а след това се проведоха и различни занимателни игри.: Откриване на имената на будителите – буквен пъзел и интерактивна игра Народните будители.

Гости на занятието бяха: г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР-ОДК, гр. Варна, както и заместник- директорите на ОУ “А. Страшимиров“ – г-жа Марияна Георгиева и Щилияна Гигова. Те бяха поздравени от учениците с песента „Ден на народните будители“.