Две награди Гран при и още куп медали за литераторите на „Касталия“ от международен фестивал

Архив Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

Две награди Гран при завоюваха младите литератори от школа „Касталия“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, от осмото издание на Международния фестивал „Българска душа на святата земя“. Отличията са за Моника Атанасова и Валерия Добрева.

Добрите новини съвсем не свършват. Журито е отредило още за възпитаници на школата на ОДК четири първи награди, две втори и две трети. Първите места са за: Симона Котоманова, Радослав Карауланов, Елица Григорова и Никол Бояджиева. Стъпка по-надолу са класирани: Симона Монджоловска и Виктор Тодоров. Третите места са за: Аделина Стоянова и Виктор Вълчев.

Международният фестивал „Българска душа на святата земя“ се състоя за осма поредна година. Събитието бе организирано от Арт Салон „Сели“ съвместно с общество „Димчо Дебелянов“, както и с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и любезното съдействие на фондация „Незабравимата България“. Събитието е под егидата на г-н Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел.

„Фестивалът има за цел да съхрани културното наследство на България и Израел. Чрез дейностите се предоставя възможност за обмен на културни традиции и обичаи между двата приятелски народа, а това е начинът за обединяване на българите по света и съхраняване на българските корени.“, пишат организаторите.

Медалите на варненчетата ще бъдат получени по куриер през м. август.