Две втори награди от национални конкурси за възпитаници на школата по пиано

Архив Школа по пиано

Възпитаници на школата по пиано при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха отличени с големи награди от национални конкурси, провели се в страната.  Алек Капитанов  представи школата на XII конкурс за млади пианисти „Нашите деца свирят Бах“, провел се в концертната зала на НЧ „Н. Й. Вапцаров“ в Благоевград.

Капитанов се представи в трета състезателна група , категория  А,  с изпълнение на две произведения от композитора. Журито му присъди втора награда. След тържествената церемония по награждаването възпитаникът на г-жа Боряна Шопова взе участие и в концерт на лауреатите, където показа висок професионализъм в интерпретацията на бароковия стил.

Другата втора награда бе за Александър Господинов, който представи школата на VIII Национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, провел се в Шумен. Конкурсът за инструменталисти се проведе на рояла в концертната зала на къща – музей “ Панчо Владигеров „. Александър се представи в трета състезателна група , раздел инструментален – пиано.  Той изпълнени на две класически клавирни произведения, показвайки изключително голяма музикалност и артистичност.