Дванайсет награди за „Студио Балет” от Балетния конкурс в Бургас

Uncategorized

На 11 и 12 април в Бургас се проведе ХVІ Национален конкурс за класически, характерен и съвременен танц. В това издание на конкурса Председател на журито беше Дарина Бедева – примабалерина на Софийската опера и преподавател в Националното училище по танцови изкуства-София. В надпреварата за призови места се състезаваха 54  балетни школи и формации от цялата страна. „Студио Балет” с художествен ръководител Бистра Бъчварова представи над 15 танца, изпълнени от 32 балеринки от студиото.

Наградите, които „Студио Балет” спечели  са:

В раздел „Класически балет”: първа възрастова група  спечели  първа награда за танца „Помощниците на Пепеляшка”.Във втора възрастова група: Първо място  за танца „Снежинки” от „Лешникотрошачката”; Първо място за дуета Елена Георгиева и Екатерина Шопова „Китайски танц”; Първо място  за Стефани Станева за танца „Пеперуда”;  Трето място за Ангелина Сергиенко за „Пламъците на Париж”; Второ място за Елена Георгиева; трето място за  Яна Николова и за солови изпълнения.  В трета възрастова група  танца „Жизел” спечели второ място.

В раздел „Характерни танци” балеринките спечелиха две втори места за „Източен танц” и  „Испански танц” и  трето място за Мерая Дочева за танца „Метаморфози”

В раздел „Съвременни танци”  трето място зае танца „Пробуждане”. Поощрителни  награди  бяха  връчени на Екатерина Шопова и Магдалена Машалова.

 

Честито на „Студио Балет”! Поздравления, г-жо Бъчварова!