Дария Йорданова е лауреатът на Фондация „Димитър Бербатов“ в категория „Изкуства“ за 2014 г.

Uncategorized

Дария Йорданова е лауреатът на Фондация „Димитър Бербатов“ в категория „Изкуства“ за 2014 г.

Почетната статуетка – лауреат в област «Изкуства» за категория I-IV клас беше връчена на балерината от „Студио балет” при ОДК-Варна  Дария Йорданова на Седмото връчване на наградите  на Фондация  «Димитър Бербатов»  за най–добрите постижения на „Успелите деца на България”.   Церемонията по връчване на наградите се състоя  на 2  юни 2015 г.  в The Residence Exclusive Club в присъствието на децата-финалисти от Клуб 2014, придружени от своите семейства и приятели. Водещ на събитието беше актьорът Захари Бахаров.

Балеринката  Дария Йорданова e възпитаничка на Бистра Бъчварова.   Под нейно ръководство през  2014 г.  Дария   печели  призови отличия от седем конкурса.  Най-високото от тях е първото място на Световния танцов шампионат в Италия, което я прави единствен световен шампион в категорията. Дария участва  в детски мюзикъли  и в балетни постановки на Държавната опера и балет – Варна.

Освен  статуетката на  „Успелите деца на България“ Дария е и  стипендиант на  Фондация „Димитър Бербатов“.

Честито на  малката  балерина!

  Дария Йорданова благодари на всички, които са и помогнали да спечели успехите си. „И най-вече на мама, която ме записа на балет“…

 

Статия  за Дария  във в. „Черно море“

Публикация във „Варна утре“