ГРАН ПРИ И ШЕСТ ПЪРВИ МЕСТА СПЕЧЕЛИ „СТУДИО БАЛЕТ“ В „ДЪГА ОТ ТАЛАНТИ“ 2014

Uncategorized

От 2 до 4 май 2014 г. в гр. Пловдив се проведе Държавното първенство  на Националния конкурс „Дъга от таланти”2014 г. Организатори са Българска федерация за спортни и танцови дисциплини, Сдружение за изкуства „Ера-3000”и Община Пловдив. В международното жури бяха  трима съдии от Италия, артистични директори на две от най-популярните танцови компании: Маестро Стефано Селлати, прима-балерината Алессия Филлипи от танцово училище „MONDIAL DANCE“ и Маестро Паоло Лонди – „PESCARA DANCE FESTIVAL“.

„Студио балет” с художествен ръководител Бистра Бъчварова се представи в стиловете „Характерни танци” и „Класически балет” и спечели:

Гран при за класически балет, купи  и  стипендии за обучение на балерините и покана за студиото за Световния танцов шампионат за танцьори и балетни училища, който ще се проведе  на 30 юли в Паестум, Италия;

 Пет първи места за:  дуета„Източен танц” и „Испански танц”, за трио „Танц на Портокалите”, танца „Жизел”, „Танц на снежинките”.

Първо място за  деветгодишната Дария Йорданова за „Балетна феерия”. Детето смая журито и  публиката, и пожъна овациите на всички с прекрасното изпълнение на палци;

Две втори  места за дуетите „Китайски танц” и  „Аквариум”;

Две трети  места – за Ангелина Сергиенко за „Пламъците на Париж” и Елена Георгиева за вариация от балета „Пакита”;

Освен тези награди четвърто място получи Мартина Куртева и  пето  място за Яна Николова.

А най- желаната награда – стипендии и двуседмични обучения в Рим и Пескара  през юли 2014 г.  журито   връчи на Елена Георгиева и Яна Николова!

Честити награди на „Студио Балет“! Поздравления, г-жо Бъчварова!