Гран При за „Звездни струни“ от „Кръстопът на музите“

Архив Вокален ансамбъл "Звездни струни"

Бившият възпитаник и настоящ ръководител на вокален ансамбъл „Звездни струни“  при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, Георги Кючуков, завоюва с децата си златен медал и Гран При на Софийския международен фестивал „Кръстопът на музите“.

Това далеч не е първото голямо отличие, което  Кючуков печели, представлявайки ЦПЛР – ОДК, гр. Варна. Под ръководството на основателя и ръководител на ансамбъла – диригент Теодора Сотирова, Георги има завоювани множество призови места, като солист и хорист на ансамбъла.

„За децата и мен подготовката и участието бяха истинско предизвикателство, тъй като  всичко се проведе онлайн. До сега имаме завоювани 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали от национални и международни форуми, но това е първото ни отличие Гран При, откакто съм ръководител“, сподели с нескрита радост Кючуков. Отличието е в категорията „Песни на Стефан Диомов“. Освен купите и грамотите, организаторите подарили на призьорите ни албума на Диомов „60 златни песни“ и две книги от поредицата „Белите и черни клавиши на моя живот“. „Искам да изкажа своите благодарности към организаторите и журито и да почета паметта на директора на фестивала г-н Томи Йовчев!“, каза още ръководителят на ансамбъл „Звездни струни“.