Голямата награда от „Вапцарови дни“ за възпитаник на ДЮТ „Златното ключе“

Архив Детско-юношески театър "Златното ключе"

Голямата награда от провелия се на 3 и 4 декември в зала „Пленарна“ VIII Национален рецитаторски конкурс „Вапцарови дни“, журито присъди на Алекс Алексиев, възпитаник на ДЮТ „Златното ключе“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Призът му бе връчен лично от проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“.

Алекс Алексиев, снимка: школа „Позитив“

Любопитно е, че тази награда за седми път отива при варненските „ключета“, отбелязва в своя публикация в социалните мрежи г-жа Виолета Тончева от ТМПЦ – Варна. Такава през годините са печелили Атанас Петков и Анджелика Джамбазова, които в момента са в състава на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. С отличието е удостояван и Боян Фърцов, който е член на трупата на МДТ „Константин Кисимов“, както и Константина Георгиева, която играе в театър „199“. Голямата награда е печелена също от Аксу Осман, която в момента следва право, и от Александра Златева, която следва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“.

Катерина Димитрова, снимка: школа „Позитив“

В тазгодишното издание на конкурса още 9 възпитаници на Сия Папазова от Детско-юношеския театър “Златното ключе” към ОДК, представили се в III възрастова група, бяха удостоени с награди. Катерина Димитрова завоюва първо място. Останалите отличени от журито са Теодора Филева, Анелия Христова, Никола Маринов, Веселина Скопчанова, Дариан Генков, Невяна Пенкова, Беана Генчева и Петя Петрова.