Годишният концерт на школата по пиано представи наученото от учениците през учебната година

Uncategorized

Снимки: Емилиян Ялъмов

Годишният концерт на школата по пиано при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна, се състоя на 12.06.2022 г. от 11 ч. в Концертна зала на Младежки дом. На събитието присъстваха семействата на децата и много гости. Участие в него взеха всички ученици от класа по пиано от първо и второ равнище. Те изпълниха пиеси от класически и съвременни композитори , представители на различни национални школи, както и на джаз-пиеси и евъргрийни . Най-малките пианисти , които направиха своите първи стъпки в клавирното изкуство, представиха леки , детски пиеси и показаха наученото през първата им учебна година. Пианистите от второ равнище показаха голям напредък в развитието си като изпълнители с все по-увереното си присъствие на сцената и с интерпретацията си на музикалните творби.

Четиримата пианисти Алек Капитанов , Димитър Кьосев , Александър Кръстев и Момчил Евтимов , лауреати от конкурса за инструменталисти в раздел пиано , част от Фестивала на изкуствата “ Приказка за теб “ 2022, представиха на публиката репертоара, с който се явиха на конкурса и спечелиха престижни отличия и награди .

Пианистките Даниела Михайлова и Йоана Николова изпълниха пиесите , с които участваха в заснемането на фрагменти от филма “ Жарта “ на Mu-Vi.tv. Г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, поздрави всички ученици за големия им напредък като пианисти.

АЛБУМ СЪС СНИМКИ