Годишен концерт на Школа “Пиано“

Uncategorized

От октомври 2016 г. школата  по пиано при ЦПЛР-ОДК, гр. Варна е с ръководител Боряна Шопова.

Годишният концерт на школата ще се проведе в Арт Салона на Радио Варна на 21.05.2017 г. неделя от 17.00 ч. Събитието е част от проекта “Криле за начало“.

За децата от школата по пиано е много важна тази възможност за изява на сцена, тъй като през учебната 2016-2017 година 20 от тях са новоприети и правят първите си стъпки в клавирното изкуството. Пет пианисти са възпитаници на школата и продължават развитието си в нея. На концерта като гост-изпълнители са поканени ученици от НУИ “Добри Христов“.

Всички деца ще поздравят публиката с изпълнението на две песни от театрално-музикалния спектакъл “Ние, мушмороците!“ постановка на Театрална студия “Вълшебната завеса“ с ръководител Димитър Ялнъзов. Песните бяха написани специално за спектакъла по стихове на автора Виктор Самуилов и  станаха любими на всички. Премиерата се състоя на 14.05.2017 г. в Арт Салона на Радио Варна, също част от проекта“Криле за Начало“. В нея участваха 7 деца от школата по пиано, които изпълниха джаз пиеси като музикална среда на спектакъла, а едно от тях акомпанира на актьорите, при изпълнението на песните. Малките пианисти се справиха блестящо! За тях това бе дебют в не лекия жанр на сценичните изкуства.

Годишният концерт на школата   е част  от „Програма за закрила на детето 2017г.“ на Община Варна за  насърчаване изявата на децата с изявени дарби,  и достъп на всички деца до културни дейности,  и дейности за свободното време. Голям е приносът на ЦПЛР-ОДК гр.Варна в подкрепата на талантливите деца, чрез даването на възможност за обучение по специалност „Пиано” и изява като изпълнители на сцена, а така също и участие в културни събития и тържества. Радио Варна с проекта си “Криле за начало“ окуражава начинаещите пианисти да се изявяват на сцена и ги окрилява в пътя им на бъдещи артисти и творци.

Автор на текста: Боряна Шопова

Свалете снимки от ТУК и ТУК

Статията на Радио Варна за събитието