Галина Станишева, диригент на детски хор „Добри Христов“, бе удостоена с награда „Варна“ в номинацията „Учител на годината“

Детски хор "Добри Христов"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Галина Станишева, диригент на детски хор „Добри Христов“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бе удостоена с нгарада „Варна“ в номинацията „Учител на годината“ в областта на обслужващите звена. Общо 18 личности и колективи бяха номинирани за награда „Варна“ за 2022 г. в сферата на науката и образованието.  Отличията бяха връчени на тържествена церемония в Юнашки салон от г-н Коста Базитов, зам.-кмет на Варна и проф. Антоанета Цветкова, председател на комисията по наука и образование към Общински съвет.

Галина Станишева е достоен наследник на създателите на детски хор „Добри Христов“ към ОДК –  Варна. Вече 6 години тя съхранява почти 70-годишната история на хора, работи за неговия творчески авторитет и високата музикална подготовка на децата. Трудът, теоретичната подготовка, педагогическият такт, индивидуалният подход в работата й с над 100 деца, личат от многобройните участия, завоюваните отличия и призовите места на хора в редица престижни национални и международни фестивали и конкурси.

Още един отличен представител на ОДК имаше на церемонията в Юнашки салон. В раздел „Опера“ колективна награда „Варна“ получи екипът на Държавна опера – Варна. Призът бе за реализираната мащабна продукция-мюзикъл „Цар Лъв“. В него ролята на Скар изпълнява Димитър Ялнъзов, ръководител на театрално студио „Вълшебната завеса“ при ОДК.