Габровски за втори път печели един от най-престижните литературни конкурси, „Касталия“ и с още отличия

Архив Литературен клуб и младежки медиен център "Касталия"

На един от най-престижните литературни конкурси за средношколци „Петя Дубарова” в град Бургас Александър Габровски за втори път бе отличен с първа награда за поезия. С трета награда за проза е Милица Иванова, а поощрения получиха Стефани Ангелова и Карина Цветкова – и двете за проза. Конкурсът е включен в програмата за Мерки за закрила на даровитите деца и ученици на МОН.

Регионалната библиотека в град Сливен ежегодно организира литературен ученически конкурс. Тази година темата е „Неразказани истории на един ловец на приключения”. С втора награда бяха отличени Деница Русева за поезия и Боряна Цветкова за проза. Трета награда за проза получиха Елена Добрева в първа възрастова група, Даниел Бояджиев от втора група и Александър Габровски от трета възрастова група.

Въпреки необичайните условия, в които се провеждат занятията на ЛК „Касталия” през последните месеци, те не попречиха на творческото вдъхновение на възпитаниците на Магдалена Маркова. Доказателство са спечелените 98 награди до този момент от началото на учебната година.