в.“Черно море“ за ХIII НК“Любовта в нас“2010

Uncategorized

http://more.info.bg/article.asp?articleID=844635&topicID=178&issueID=2770

„Любовта в нас“ запали 685 млади таланти

Татина Младенова

Поредното издание на конкурса „Любовта в нас“, който се провежда от Общинския детски комплекс – Варна, и е включен в Националния календар за извънкласна и извънучилищна дейност на МОМН, предизвика 685 деца от цялата страна да изпратят над 900 творби. Журитата и в двата раздела – литература и компютърна рисунка, са единодушни, че нивото е много високо и са били затруднени с определяне на наградите. Малките литератори са показали равностойни възможности, тенденция, която се наблюдава от предходните 2 издания на надпреварата.
Награждаването ще бъде навръх Тодоровден, в събота от 11 часа, в пленарната зала на общината. Тогава ще бъде и заключителният етап на ХIII издание на единствения у нас детски конкурс за любовна лирика и проза.
Председател на журито за раздел „Литературно творчество“ е Станислав Пенев. Оценени са 633 творби, от които в проза 245 и 388 стихотворения на 415 участници от 48 населени места. Творбите са класирани в 2 раздела – поезия и проза, в 3 възрастови групи.
Заради многото високохудожествени творби, представени тази година, сдружение „Литературно общество – Варна“ определи две специални награди и отличи 26 от участниците с грамоти и право на публикация на техните творби на страниците на вестник „Литература и общество“.
Йорданка Аргирова, художник-приложник, председателства журито за компютърна рисунка. 270 произведения са изпратени от 269 участници. 4 специални награди ще получат деца с физически затруднения.

Вашият коментар