в. „Черно море“ за конкурс „Български архитектурни паметници и възрожденски къщи в макети“ 2010

Uncategorized

http://more.info.bg/article.asp?articleID=845245&topicID=267&issueID=2780

Децата от Белослав пресъздават архитектурни паметници

Завърши Регионалният ученически конкурс „Български архитектурни паметници и възрожденски къщи в макети – 2010“. Конкурсът, който се проведе за четвърти път от Общинския детски комплекс – Варна, е посветен на националния празник на България 3 март.
Най-активното училище през всичките издания на проявата е СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Белослав. Тази година децата от училището са работили върху обекти от различни краища на България, защото темата на настоящето издание е „Часовникова кула“. Този факт беше оценен от журито и от всички присъстващи на награждаването в неделя в Музея на Възраждането. Участниците се представиха в два раздела – макети, изработени от готови схеми, които предлага търговската мрежа, и макети, изработени изцяло самостоятелно от участниците в конкурса. Предоставена бе и възможността децата да правят макети на известни кули и на изработени произволно.
Победители от 120-те участници от областта, представили 70 макета, са Калоян Руменов от СОУ „П. Яворов“, Александър Георгиев от СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин“, Любомир Тончев от ОУ „Черноризец Храбър“, Мартин Трифонов от ОУ „Г. С. Раковски“, Александра Токушева от ОУ „П. Евтимий“ .
На първо място с авторска разработка са и Ивайло Славов и Пресиян Стоянов от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Белослав.
Сред най-големите бе отличен с първа награда Светослав Неделчев от ОУ „Г. С. Раковски“. С най-много участници в конкурса се представиха ОУ „П. Евтимий“, ОУ „Г. С. Раковски“, СОУ „Д. Дебелянов“, СОУ „Н. Бозвели“.
Темата на конкурса за следващата учебна година е „Възрожденските мостове – 2011“.

Вашият коментар