в. „Позвънете“ за Школа „Европейски мост“ и Денят на Франция

Uncategorized

http://pozvanete.bg/news.php?id=63814&lpa=1

Варненчета „пътуват“ из Европа

Снимка

Ученици, членуващи в школата “Европейски мост” към Общинския детски комплекс във Варна, представиха културата и традициите във Франция

Снимка Борислав Ченков

Своеобразно пътешествие из Европа възнамеряват да направят варненски ученици, членуващи в новооткритата школа “Европейски мост” към Общинския детски комплекс в града. Те са решили да представят културата и традициите на всяка европейска страна, като за целта организират ежемесечно срещи. Желанието ни е да се срещаме поне един път месечно, каза за “Позвънете” Инна Николова от школата.

Съвсем логично младежите са започнали “европейската си обиколка” с представяне на родната им страна. На вчерашната им среща те споделиха идеи и мисли за Франция, а техни специални гости бяха директорът на Алианс Франсез-Варна Румяна Щъркова и аташето на Френския институт в града Сесил Фистеберг.

Те имаха възможност да изслушат презентации за историята, културата, бита и традициите във Франция. Младежите разказаха и за френската музика и литература. Срещите включват и презентиране на кухните на съответните страни, като за целта се подготвят специфични за тях ястия.

Целта ни е да осъществим по някакъв начин контакти с различните европейски страни и да намерим нови приятели, с които да общуваме, каза Инна Николова. По думите й, в школата “Европейски път” членуват над 50 ученици. Идеята за сформирането й е изцяло тяхна. Тяхно било и хрумването да започнат да представят европейските страни.

Милена Стефанова

Вашият коментар