Вълнуващи истории, запечатани в кадри, разказа Симеон Лютаков пред младите журналисти и фотографи на ОДК

Uncategorized Архив Вдъхновяващи срещи Вестник "Находки"

Снимки: Елвира ГЕОРГИЕВА, школа „Позитив“

Вълнуващи истории, които е запечатал със своя обектив, разказа пред младите журналисти от вестник „НахОДКи“ и фотографите от школа „Позитив“ на ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, Симеон Лютаков. Популярният театрален и филмов актьор, снимал в продукциите „Знакът на българина“, „Дървото на живота“, „Дзифт“, „Седем часа разлика“ и мн. др., показа на учениците множество снимки от фото приключенията си в Коста Рика, Египет, Париж. Невероятно красив залез, заснет от любимия хотел на Брад Пит и Анджелина Джоли, през огромен кратер на вулкан, до солено езеро в средата на жестоката Сахара и реки с причудливи цветове, успяха да видят всички, които присъстваха на събитието, част от проекта „Вдъхновяващи срещи“.

„Навсякъде, където съм бил, успях да завържа много и добри приятелства. Хората бяха изключително добронамерени и позитивни“, отбеляза Лютаков. Той разказа също за комична случка с камила, както и за изгубването си в джунглата, което едва не му е коствало живота. 

Актьорът, който е перфектен фотограф и има зад гърба си множество признания у нас и по света, разгледа снимки на варненските ученици и им даде ценни съвети за работата им в студиото и извън него. Преди да си тръгне от ОДК, Симеон Лютаков получи от г-жа Монка Николова – директор на ЦПЛР, луксозен албум, събрал дългогодишната история на комплекса. От клуб „Касталия“ му подариха Алманах 2021, чието официално представяне ще бъде утре на сцена „Раковина“ в Морската градина, а от школа „Позитив“ – красив фотоалбум, изработен под ръководството на Елвира Георгиева. Актьорът получи също и покана за гостуване на възпитаниците на школата по гражданско образование „ДМП – Европейски мост“. Не се мина и без традиционните снимки за спомен. Водещ и организатор на събитието бе Емилиян Ялъмов.