Възпитаници от кино школа „Братя Люмиер“ в среща с „Добрият шофьор“

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Снимки: Елица Матеева и Божана Станева

Режисьорът на филма „Добрият шофьор“ Тонислав Христов и Катя Василева – журналист в БНР – София, ПР на филма, се срещнаха онлайн с възпитаници на кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Катя Василева разказа за идеята филмът да се мултиплицира и в кампания „Аз съм добрият шофьор“. По този начин публиката се вписва в намерението на екипа, че всеки зрител трябва да бъде отговорен, докато шофира – отговорното шофиране ни прави по-добри в отношенията помежду ни. Децата задаваха въпроси, а Тонислав Христов им отговаряше в паузата между снимки. Те присъстваха на снимачен процес във Враца и се запознаха с историята на главната героиня на новия му документален филм, посветен на момиче, останало без родители, опитващо да намери своята вярна посока в живота.

Част от разговора между участниците, ще бъде включен в поредния аудиокаст на рубриката „Децата и Госпожата…питат“.
Катя Василева сподели, че подобна среща с ученици, които правят първите стъпки в киното, се случва за първи път с Тонислав, особено при тези необичайни обстоятелства, докато се снима нов филм. Тя похвали децата и тяхната работа, защото отдавна следи развитието на школата.


С осъществяването на срещата с част от екипа на „Добрият шофьор“, кино школа „Братя Люмиер“ успешно финализира своя проект, свързан с кампанията за безопасност на движението по пътищата – техният видео коментар и разговора с Тонислав Христов и Катя Василева се оказаха нов и неочакван хоризонт в процеса на обучението им.