Възпитаници на школа „ДМП – Европейски мост“ се запознаха отблизо с медиацията

Архив Вдъхновяващи срещи Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост"

Снимки: Емилиян Ялъмов

Какво е медиация? Какъв специалист е медиаторът? Какви са задълженията, характеризиращи длъжността? Отговор на тези и още много въпроси получиха възпитаниците на школата по гражданско образование „ДМП – Европейски мост“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Това стана по време на срещата им с Юлиан Арнаудов, правоспособен медиатор, вписан в Единния регистър на медиаторите към Министерството на правосъдието.

„Медиаторът улеснява диалога между страните. Осигурява неутрална и професионална подкрепа за изясняване на спорните въпроси. Безпристрастността е едно от ключовите неща в работата му“, обърна внимание Арнаудов.

Освен, че запозна учениците с базисните моменти, свързани с професията, г-н Арнаудов им постави няколко казуса, по които младежите и девойките работиха.

Гостуването на Юлиан Арнаудов в ОДК бе в рамките на проект „Вдъхновяващи срещи“. Гост на събитието бе г-жа Марияна Панайотова, родител на едно от децата, обучаващи се в школата. Срещата бе открита от г-жа Добринка Костова, ръководител на „ДМП – Европейски мост“.

Приветствие към участниците отправи г-жа Монка Николова, директор на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна, която също присъства на занятието.