Възпитаници на школа „Братя Люмиер“ с участие в кинопродукция и дипломи от Световния фестивал на анимационния филм

Архив Кино школа "Братя Люмиер"

Голямата нагарда от XVI издание на Световния фестивал на анимационния филм, който се проведе във Варна, отиде при Теодор Ушев и „Физика на тъгата“ по романа на Георги Господинов.

Но преди творецът чрез видео да благодари на журито, сцената на зала 1 на ФКЦ бе за най-малките аниматори, за онези, които правят своите първи стъпки в чудния свят на нарисуваните картинки.
Публиката ръкопляска на всички участници, които под ръководството на Карин Миралес от Франция показаха своето анимационно филмче. Филмът бе съвкупност от историите на най-малките и на големите, които се обучаваха в два отделни модула при Миралес. В продукцията участваха със свои истории и деца от кино школа „Братя Люмиер“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Това бяха: Йоанна Кръстева, Божана Станева, Симона Николова, Максим Панков, Калина Вашева, Миа Канариева и Александър Габровски.


Всички получиха дипломи за участието си в творческата работилница на Миралес, а след това бяха почерпени с торта от организаторите на форума. Децата с нетърпение очакват следващото издание на фестивала, когато отново ще имат възможност да работят с Карин Миралес. Французойката ги покори с чувството си за хумор и специално отношение.

Анимационната продукция, която е с участието на деца от школа "Братя Люмиер"

XVI Световен фестивал на анимационния филм – Варна ''2020 г. Възпитаници на кино школа "Братя Люмиер" при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се включиха в творческа работилница по анимация, където участваха в изработката на продукция, която бе излъчена в зала 1 на Фестивален и конгресен център. Техен ръководител бе французойката Карин Миралес.

Публикувахте от ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС – ВАРНА в Понеделник, 14 септември 2020 г.