Възпитаници на школата по гражданско образование бяха сред гостите по откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна

Архив Школа по гражданско образование "Детски и младежки парламент - Европейски мост"

Снимки: Добринка Костова

Възпитаници на школата по гражданско образование „ДМП – Европейски мост“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха сред гостите по откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна. Събитието, чийто домакин бе Икономически университет – Варна, събра представители на Европейския институт за иновации и технологии, министри от служебното правителство, ректори, представители на бизнеса и браншовите организации.

Сред гостите бе и г-н Иван Портних – кмет на гр. Варна, който припомни пред медиите, че през 2020 г. по инициатива на Община Варна бе подписан меморандум за сътрудничество между представителите на академичната общност, бизнеса и администрацията в подкрепа на каузата „Варна – Град на знанието“. Онлайн в откриването се включи и българския еврокомисар Мария Габриел.

Дълбоко технологичен иновационен порт Варна, проект на Икономическия университет и Junior Achievement България, е насочен към създаване и развитие на устойчиви технологични иновации.