Възпитаници на школата по гражданско образование бяха на посещение в Областна администрация

Uncategorized

Снимки: Емилиян Ялъмов

Възпитаници на школата по гражданско образование „Младежки парламент – Европейски мост“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, посетиха Областна администрация и се срещнаха с областния управител проф. д-р Андрияна Андреева и нейния екип.

Посещението бе в рамките на образователната инициатива на Областна администрация – Варна „Открито за държавната администрация“, която се радва на голям интерес сред младите хора.

Учениците и тяхната ръководителка г-жа Добринка Костова бяха посрещнати пред сградата на ул. „Преслав“ №26 от г-жа Елена Бангиева, завеждащ пресслужбата на Областна администрация. Тя ги запозна накратко с историята на институцията, след което всички се отправиха към заседателната зала.

Там пред възпитаниците на ОДК проф. Андреева и нейният заместник г-н Огнян Рачев представиха ролята на администрацията в координацията и управлението на областта и 12-те общини, които влизат в нея. По-късно към двамата се присъедини и г-жа Антоанета Петрова, също зам.-областен управител.

Децата слушаха с интерес презентацията, имаха възможност да зададат и своите въпроси. Те отправиха и сигнал, касаещ организирането на безпрепятствено пътуване на учениците от Девня и други населени места към Варна, което към момента е силно затруднено и често се налага да закъсняват за учебните занятия. От Областна администрация обещаха да сигнализират Регионалното управление на образованието в морската столица и в спешен порядък да се вземат мерки.

В края на срещата всички си направиха обща снимка спомен, а ръководството на Областна администрация получи алманах, събрал творбите на учениците от литературен клуб „Касталия“, брой на вестник „НахОДКи“, както и луксозен албум със снимки, дело на учениците от школа по фотография „Позитив“ при Общински детски комплекс, гр. Варна.

Албум със снимки